Ghiveci cu mazare si dovlecel

de Ana_O in Mancaruri de post, 30 Noi 2013 | 4166 vizualizari

 

Nu e un ghiveci prea rapid, dar e foarte delicios si simplu

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • bulion picant
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu mazare si dovlecel:

Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit in putin ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul taiat rondele si mazarea impreuna cu un pahar de apa. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii cubulete si inca putina apa daca e nevoie. Imi place cand cartoful este foarte fiert si se topeste in sos, ingrosandu-l. Deci cand cartoful e aproape fiert se adauga si dovlecelul cubulete si se lasa pana se inmoaie. Se mai adauga apa cand e nevoie. Potrivim de sare, piper si condimentam cu bulionul picant, dupa gust.

Noi am servit cald, cu ciolan afumat si muraturi, pentru ca pentru prietenul meu mancare fara carne e... nemancare :)) Dar e foarte consistent si asa, de post fara carnita.

Savurati, nu va uitati!

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in loc de bulion picant, salsa barbecue si asa obtine un gust foarte deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu mazare si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 15:10

e si o bucatica de carnita pe acolo sau nu mai vad eu bine ?

Ana_O 1

30.11.2013, 16:50

la mine in casa nu se poate fara

Rocsi 1

30.11.2013, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci de post